Folklig handsömnadsteknik

handsömnad, spilesøm
Spilesøm. Skiss: Emma Frost

Äntligen! Min C-uppsats om folklig handsömnadsteknik är färdig och kommer att läggas upp i fulltext på DiVA, där kommer även klassens övriga uppsatser att läggas upp. När de blir tillgängliga vet jag däremot inte riktigt, är man väldigt nyfiken och otålig så kan alltid maila mig och be om en pdf.

Skissen här bredvid föreställer några av de sömnadstekniker som finns i de folkliga tröjor som jag har undersökt. Jag tycker att det är fantastiskt spännande att klura på teknikernas egenskaper och dessutom försöka använda dem i en ny kontext. Det finns ju så otroligt många bra sömnadstekniker, varför används de inte mer? Nästa läsår tänkte jag försöka dyka djupare i sömnadsteknikernas fantastiska värld och jag tänkte göra det genom att praktisera dem. Min inspiration just nu har få gränser…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s