emma frost

Sömnad, slöjd och textilhistoria

Om Emma Frost

emma frost
Emma Frost. Foto: Malin Bohm

Jag är obotlig slöjdare sedan barnsben, uppväxt i en miljö och där slöjd, hantverk och lagande har en naturlig och självklar plats. Idag är textilen är mitt yrke, både som frilansande sömmerska och slöjdare och som hantverkslärare. Min huvudsakliga inriktning är folklig dräkt och historisk sömnad, men jag sysslar även med andra traditionella textila tekniker, textilhistoria samt mönsterkonstruktion. Jag har en treårig sömnadsutbildning från Sätergläntan och en kandidatexamen i textilvetenskap.

Hantverk och slöjd för mig handlar väldigt mycket om att göra bra, hållbara och miljövänliga föremål som fyller sin funktion, att ha kontroll över hela processen och att göra medvetna val. Med rötterna i Mora och mitt nuvarande hem i Leksand är jag framför allt verksam i Siljansbygden.