Sommarprojekt

Stickade muddar. Foto: Emma Frost
Stickade muddar. Foto: Emma Frost

Jag har tänkt göra klart lite gamla projekt i sommar och det börjar lovande: Ett par muddar jag stickade på i vintras har precis blivit färdiga och nu står diverse lagningar och stoppningsprojekt på tur men egentligen vill jag bara virka. Virka väskor och kanske en bikini, eller ännu bättre: En röd-vit-randig baddräkt… vi får se vad jag hinner med.Ett par plagg har jag planerat in under sommaren också, först och främst en sekelskiftesväst i harris tweed och sen en vittröja i vadmal om det finns tid. Det mesta av materialet har jag, det är bara foder och bakstycke till västen som saknas. Jag drömmer om att hitta det perfekta, tunna, täta linnefodret och ett lika perfekt enfärgat linne till rygstycket, i rätt färg dessutom. Jag kan dagdrömma om de där två tygerna, där både texturen och färgen verkligen passar snittet och gör hela plagget fulländat. Tättvät, glansigt, hållbart, smidigt, tyger som bär upp sömnadsteknikerna och är alldeles, alldeles underbara… men var finns de materialen när man behöver dem? Tygerna jag tänkt använda till vittröjan är ju handvävda och mer eller mindre skapade för att bli just sådana plagg. Perfekt. Skönt. Jag bara längtar efter att kunna sätta saxen i dem!

Ett av sommarens sidoprojekt är ullspånad, att faktiskt bli bra på att spinna. Det är riktigt kul och går bara bättre ju mer jag håller på, men det finns problem med just det hantverket. Jag gillar att småslöjda när jag väntar på folk, åker tåg, har rast på jobbet och andra såna tillfällen när man har tid över. Tyvärr måste jag erkänna att det är ganska bökigt att sitta och spinna i en bil och dessutom har jag kollegor som är allergiska mot vissa pälsdjur vilket gör att jag inte alltid vill spinna på jobbet, särskilt inte med den underbara, feta ullen jag spinner av just nu. Av samma anledningar vill jag inte gärna spinna på ett tåg, om jag nu inte sitter i en halvtom djurvänlig vagn vill säga… fast det här är väl egentligen ett lyxproblem. Ett problem som dessutom gör det än mer befogat att jag startar något annat litet sidoprojekt som jag kan pyssla med på tåg och jobb. Jag måste helt enkelt börja virka på den där väskan. Ha!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s