Spånad

spinna, spåna, slända, ullgarn
Ullgarn och slända. Foto: Emma Frost

Mitt i sluttampen på C-uppsatsen köpte jag mig en slända från Kerstin, jag tänkte nämligen ta tag i det där med spånad, ett ganska enformigt men ack så faschinerande hantverk. Visst har jag spunnit lite förr, men aldrig tagit tag i hantverket för att faktiskt uträtta något med det, producera eller försöka få till en speciell garnkvalitet. Just det kommer att bli ett av sommarens sidoprojekt. Här och nu, när den mesta vakna tiden handlar om att strukturera, korrekturläsa och slutföra en uppsats på bästa sätt är det väldigt skönt att bryta av då och då med att spinna ull. Det är skönt helt enkelt, meditativt och rofyllt. Den ullen jag spinner är dessutom väldigt trevlig, småkrusig, mustigt brun och alldeles lagom fet. Att efter en hel dags intensivt plugg sätta sig på gräsmattan med några vänner och en slända är fantastiskt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s