Belgiskt bröllop

brudklänning
Brudklänning, detalj. Foto: Emma Frost

Brudklänningen for först till Belgien, efter kom jag i sällskap med pojkvän och en väninna, vilka stod för delar av musicerandet under vigseln. Vi anlände till ett fantastiskt vackert och somrigt Martinrive ett par dagar innan bröllopet och mötte både vänner och brudparets släktingar. Dagen innan bröllopet satt jag mest och sydde, dels de allra sista små detaljerna på brudklänningen men jag fållade också två par kostymbyxor varav de ena var brudgummens… En annan sak som skulle ordnas var klänningens slutpress, det hade jag varit en smula nervös för eftersom jag inte hade en aning om vad för slags pressmöjligheter som skulle finnas. För säkerhets skull hade jag packat ned presskudde och lite annat som visserligen kom till användning men inte på brudklänningen. Pressningen av den löste vi genom byns kemtvätt vilket med tanke på våran pressutrustning var det absolut effektivaste alternativet.

brudklänning
Brudklänning och bolero. Foto: Emma Frost

Passformen då? Bruden hade ju gått och blivit gravid och ändrat mått både här och där men samtidigt också gått ned några kilo på grund av illamående. Alltför mycket hade måtten inte ändrats och med snörningen fick vi klänningen att sitta precis som vi tänkt!

brudklänning
Brudklänning och bolero. Foto: Emma Frost

Med de icketextila faktorerna, såsom mat, musik, tal, väder och annat gick det också bra. Kort sagt så blev det en fantastisk påskhelg med ett fantastiskt bröllop med fantastiska människor, fint på alla sätt och vis.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s