Snörliv i empirmodell

empir, snörliv, regency, stays
Handsytt snörliv i empirmodell. Foto: Emma Frost

Det är någonting med historiska underkläder som gör att jag tycker de är väldigt spännande att sy. Kanske för att det är de som skapar själva siluetten, som bär upp resten av dräkten och som inte syns men samtidigt verkligen saknas om de inte bärs. Ibland kan jag bara inte hålla mig från att göra sådana projekt. Den här gången blev det ett odekorerat snörliv i empirmodell. Hela plagget är handsytt i handvävt halvlinne. Planchetten har jag klyvt ut och täljt av asp och de mindre skenorna är gjorda av bambu. Dessutom är den ganska bekväm, vilket ändå är huvudsaken.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s