Att stoppa strumpor

Strumpstoppning är något som ofta underskattas. Visst är det ganska tråkigt att stoppa, men trasiga raggsockor är ännu tråkigare. Ibland kan trasiga raggsockor till och med nästan vara sorgligt, som när några av de handstickade favoriterna man fått av någon snäll tant går sönder. Eller den ärvda favoritkoftan. Eller de där otroligt sköna vantarna. Då är det skönt att kunna laga saker. Eller hur?

stoppapparat, återbruk
Stoppapparaten Perfekt med tillhörande beskrivning. Foto: Emma Frost

Ändå, när jag i höstas ärvde en stoppapparat så var min första tanke var att det var en rolig, men onödig, pryl. Nu har jag tänkt om. Den enkla anledningen till att jag ändrat åsikt om apparaten är att den faktiskt funkar riktigt bra. Stoppa strumpor (eller andra stickade plagg) är ju inte särskilt kul, därför kan en uppfinning som gör stoppandet snabbare inte vara onödig.

stoppning, stoppapparat
En gammal kofta stoppas. Foto: Emma Frost

9 reaktioner på ”Att stoppa strumpor

 1. Åh, jag har en ärvd sån! Den verkar så fiffig, men tyvärr fanns ingen beskrivning med. Jag har försökt att gissa mig fram, men det är rätt svårt för att inte säga nästan omöjligt. Kunde jG möjligen få köpa en kopia av din? 🙏
  Vänligen, Karin

  Gilla

 2. Hej! Har ärvt precis en sån strumpstoppare jag ser här på er sida. Det stora problemet är att bruksanvisningen saknas… : (
  Kan ni möjligen snälla hjälpa mig med det? 🙏

  Vänligen, Karin

  Gilla

 3. Tack för inlägget! Har fått en likadan och har försökt använda den för att laga tunna stickade ullplagg. Är nybörjare när det gäller handarbeten. Hur avslutar jag lagningen och hur fäster jag i slutet och på kanterna? Tacksam för tips!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s