Sommar! Semester!

Semestern startade med stunder av frenetiskt nöjesslöjdande av nya vikingakläder till mig själv, fast med ganska långa avbrott av att ligga på gräsmattan och inte göra någonting. Nu när det gått nästan en vecka känns det som om det är det jag vill ägna resten av sommaren åt också: slöjd och slöhet, fast med tillägg av ganska mycket fika och några historiska evenemang (samt några få måsten). Vikingatid, medeltid och lite 1800-tal är vad som är inplanerat. Fast kanske mest fika, gräsmattehäng med trevligt folk. Och hjortronplockning naturligtvis!

fäbon

Om ni inte har ro att ligga still på gräsmattorna hela sommaren så kan ni ju alltid åka till Vikingagården i Årsunda under hantverksveckan (vecka 28) eller mat- och jaktveckan (vecka 29). Sen kan ni åka till Färgargården i Norrköping, förslagsvis 29-30 juli när vi är några som kommer färga på 1800-talsvis och i 1800-talskläder. Det blir skoj!

vikingadräkt, diamantkypert, handsydd
Vikingabling! Nya handsydda hängselkjolen i diamantkypert skymtar i bakgrunden. Foto: Emma Frost

En reaktion på ”Sommar! Semester!

 1. Diamantkypert.
  Boing! Där sprang jag på nån fördom: långt tillbaka i tiden = primitivt.
  Med andra ord: för tusen år sen borde man bara kunna göra tuskaft.
  Tji fick jag.
  Tack.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s