Blandat under hösten

Den här hösten har jag försökt lägga tid på utveckling. Mönsterritning, gradering och funderingar. Jag är sugen på att göra folkliga och historiska mönster och sälja. Det tar tid, men det är spännande. Dessutom känns det som om det finns luckor i utbudet av både folkdräktsmönster och mönster på historiska kläder. Just nu har jag bara ett mönster på gång, det är den bevarade vitsärken från Zornsamlingarna, Mora, som jag mätt upp, graderat och gjort beskrivning till. Allt är inte klart än, men det kommer.

vitsärk, moradräkt, skördedräkt
Utkast till mönster på vitsärk

Hela hösten har jag dock inte ägnat åt mönsterkonstruktion och uppmätningar, det har blivit en del annat också. På sömnadsfronten har det mest blivit mest folkdräktsrelaterade saker, men förhoppningsvis blir det lite äldre historiska kläder till våren också. Några bilder från höstens slöjdande kommer här nedanför:


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s