Kurs: Sy vitsärk

vitsärk, moradräkt, sommardräkt, skördedräkt
Handsydd vitsärk. Foto: Malin Bohm

Nu i oktober-november kommer jag hålla en vitsärkskurs genom Mora hemslöjdens vänner. Kursen drar igång den 19:e oktober (en onsdagskväll och två lördagar) och det finns ett fåtal platser kvar, ifall någon är intresserad. Tider, priser och info kring anmälan finns på Mora hemslöjdens vänners hemsida.

Nyfiken på vad en vitsärk är eller se fler bilder på hur den ser ut? Kolla det här tidigare inlägget.

För er som inte kan gå kursen, men ändå vill sy en vitsärk så kan jag skvallra om att det snart kommer finnas ett färdigt vitsärksmönster med beskrivning att köpa. Mönstret är baserat på den vitsärk som är utställd på Zorns textilkammare (ett besök rekomenderas nästa sommar). För alla bandsugna så finns dessutom ett mönster på banden från samma vitsärk i ett tidigare inlägg.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s