Ett reformliv

reformliv

Eftersom nya sömnadslärarjobbet på Bäckedal tar en hel del tid så har jag inte hunnit sy särskilt mycket sedan sist. Därför tänkte jag bjuda på lite bilder av ett av höstens loppisfynd istället: ett reformliv i ljusblått bomullstygReformliven är lite spännande eftersom de lanserades som ett hälsosammare alternativ till det sena 1800-talets korsetter, något som inte var helt okontroversiellt, tydligen. Det ger en tankeställare om det där med kroppsideal och mode tycker jag, att det för bara ett sekel sedan kunde anses som radikalt att inte forma om kroppen med en korsett och istället bära en något mjukare variant.

dscn7942

dscn7937

dscn7938
dscn7936
reformliv


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s