Yvdel till moradräkt

överdel, moradräkt
Överdel till Moradräkt. Foto: Emma Frost

Alldeles nu i dagarna blev den här så gott som klar. Det är en överdel till Moradräkt, yvdel, i linne och är sydd med en blandning av maskin- och handsömnad. Rynkorna, nuggorna, myrgången och fållarna är sånt som är gjort för hand. Det finns ingen maskinsöm som kan ersätta sådant med likvärdigt resultat, dessutom är det lite kul med nuggor och rynkor särskilt i ett såhär härligt linnetyg! Det enda som saknas nu är krågåbanden, det vill säga de band som ska sitta vid handlederna. De håller på att vävas i detta nu, men faktiskt inte av mig utan av Kicki, som också är den som kommer bära den här överdelen framöver.

Moradräkt, överdel
Överdel till moradräkt. Foto: Emma Frost
myrgång, överdel, moradräkt
Myrgång. Foto: Emma Frost
Nuggor
Nuggor. Foto: Emma Frost

2 reaktioner på ”Yvdel till moradräkt

 1. Helt fantastiskt vacker! Finns det mönster att köpa? Sitter uppe i Jämtland med material till en Åredräkt, som jag fått av en tant. Är livrädd att börja klippa i det. Kanske får gå någon kurs. MVH Lena

  Gilla

  1. Hej Lena, och tack! Jag har inget mönster att sälja (än), men har du hört med hemslöjdskonsulenterna i Jämtland? De kanske har några tips.
   Vänliga hälsningar
   Emma

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s