Årsskifte

hyskor, hakar, folkdräkt
Handgjorda hyskor och hakar. Foto: Emma Frost

Det är något med årsskiften. Det ligger en stämning av avslut och en ny början över dem. Egentligen är det ju bara några siffror i kalendern som ändras, men känslan av att något gammalt ska summeras och något nytt ska ta vid finns ändå där. Åren verkar bara gå fortare och fortare, av någon anledning. Detta leder i vissa fall till att det känns som om man hinner mindre och mindre. När jag tänker efter har det ändå fått plats en hel del på sömnadsfronten under det senaste året. En del vikingatid, en annan del medeltid, lite 1700-tal, en smula 1800-tal, sekelskifte och lite nutid (varav en hel del inte blivit fotat än). Det är inte så illa ändå. Cirka tusen år på 365 dagar, inte konstigt att det känns stressigt ibland… här kommer i alla fall några glimtar från det gågna året, både alster och inspiration.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s