Utflykter i vikingatid och nutid

För den som är ledig den närmaste tiden tänkte jag tipsa om lite olika utflykter som innefattar textil, slöjd och fika på olika vis.

hängselkjolar, vikingatid
Hängselkjolar, den övre sydd av mig, den undre vävd och sydd av Anna Krång. Foto: Emma Frost

Textilvecka på Årsjö gård
Vikingagården i Årsunda utanför Sandviken har  textiltema 9-13 juli. Det blir växtfärgning, bandvävning, spånad, nålbindning och bland annat. Spångmurs kommer vara där, och lika så jag själv. Vill man fika så kan man grädda sig en glödhôppa över glöden.

Gamla skolans café
Malin Bohm har utställning på Gamla skolans café i Nusnäs. Hon har också några kläder till försäljning där.  Det hela kan sammanfattas med fina kläder och fantastiskt fika. Dessutom är både kläderna och fikat gjort med omtanke och miljömedvetenhet.

Rot skans
I sommar är det slöjd- och konstutställning på Rot skans utanför Älvdalen. Det är Karin Sten, Ove Larsson och sist men inte minst Anna Krång som ställer ut. Mycket fint att titta på är det, och att inspireras av. Dessutom kan man köpa fika och kika på gamla hus.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s