Moradräkt och födelsedag

moradräkt, byxor
Moradräktsbyxor. Foto: Emma Frost

Under vårvintern fyllde min bror år, och han fyllde jämnt. Det är ju alltid svårt med födelsedagar och presenter, och jag funderade länge på vad jag skulle kunna ge. Han är ju fin, min bror, så något fint borde han få. När de första funderingarna lagt sig så slog det självklara mig. Han hade ju ingen dräkt. Dags att göra något åt! Eftersom jag sytt åt honom förr hade måtten sparade i mönsterpärmen, så det var bara att sy.

Vi hjälptes åt. Knäbyxorna i vadmal är mitt verk, och skjortan syddes av våran mor. Om någon undrar vad familjefadern är i det hela så fick han bidra med material. Han gör gärna textilredskap när man ber honom, men i övrigt är han inte så textil av sig.

moradräkt, byxor, folkdräktByxor till moradräkt, bak. Sprundet ihopknutet med en naturgarvad skinnremsa. Foto: Emma Frost


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s