Att avsluta andras projekt

1800-tal, byxor, knäbyxor
Handsydda knäbyxor med lucka, 1800-talsmodell. Foto: Emma Frost

Det är alltid lite speciellt att avsluta projekt. Den här gången är det ett projekt som jag fick överta mitt i. Ett projektet bestående av ett par handsydda knäbyxor i vadmal, gjorda efter en gammal förlaga. Den första sömmerskan hade helt enkelt inte tid att sy klart.

Att sy klart ett par byxor kan tänkas vara bara att göra och rätt enkelt, men det är inte alltid så lätt. Jag har nämligen varken sett förlagan eller uppmätningen, inte heller visste jag hur mycket sömsmån, överlappningar och rörelsevidd som hade räknats in eller hur många avsteg som gjorts från originalet. Men det finns ju andra förlagor att titta på. Och man kan alltid prova, tråckla om och prova igen. Nu är byxorna efter en del om och men äntligen färdiga.

folkliga knäbyxor
Handsydda byxor i 1800-talsmodell. Benavslut med knappar och spänne. Foto: Emma Frost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s