Bortom skogen

Från och med första november pågår utställningen Bortom skogen på Kaplagården i Mora. Det är en samlingsutställning med ett flertal olika hantverkare som arbetar i olika material. Textil, keramik, silver, skinn med mera. Utställningen pågår till 23:e november, så vill någon ha lite inspiration i höstmörkret är det en bra plats att besöka!

bortom skogen affisch

Två bidrag har jag med: En kofta och en kjolsäck, båda med inspiration hämtad från det man inte ser eller når. Bortom skogen, bortom bergen, bortom nutid… En del idéer kommer från dräkter och mönsterformer som för hundratals år sedan funnits och färdats längs sidenvägen. Detta är sedan blandat med min ständiga inspirationskälla: folkligt dräktskick under 1700- och 1800-tal.

handsytt
Detalj på kofta. Foto: Emma Frost
handsydd, broderad, kjolsäck
Kjolsäck med yllebroderi. Foto: Emma Frost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s