Slöjdinspiration

slöjdklubb
I processen! Foto: Emma Frost

Hemslöjdskonsulenterna i Dalarna och Gästrikland som gått ihop och arrangerat en slöjdklubbshandledarutbildning. Slöjdklubben är en verksamhet för barn och ungdomar i åldern 7-14, med betoning på kreativitet, naturnära material och slöjdlust. Det konceptet tycker jag verkar väldigt spännande!

Första träffen i ledarutbildningen var på Västerbergs folkhögskola nu i helgen.Det var både inspirerande och lärorikt. Skönt att få vara elev, härligt att få ny inspiration och trevligt att träffa en massa andra slöjdare en hel helg.

En av uppgifterna var att göra en korg genom att samarbeta och dessutom kombinera både trä och textil. Opretentiöst och kul var det! Vi slog ett trasmatterep i karamelliga färger och hittade lite annat passande pynt. Korgen blev en fin sammanfattning av helgen, som kommer följas av fler kurshelger. Jag kan helg klart säga att vi på kursen blev peppade till att dra igång egna slöjdklubbar. Mer slöjd åt folket!

slöjdklubb
Färdig slöjdklubbskorg i glada färger. Lite som jag tänker mig en slöjdkubb. Avslappnad, lekfull och glad. Foto: Emma Frost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s