Bland munkabälte och rosengång

rosengång
Gamla rosengångsvävnader, Zornsamlingarna. Foto: Emma Frost

Sedan januari har jag tillbringat väldigt mycket tid kring allmogetextilier på Zorns Textilkammare. Anledningen är att permanentutställningen där skall bytas ut. Det är mycket att göra, men också ett fantastiskt inspirerande arbete. Tack och lov så är vi några stycken som kan hjälpas åt att hänga upp förlåtar och vässel, vädra fälltäcken, sortera folkdräktsdelar, damma vadmalströjor, skriva texter och beundra rosengångar. Färdiga ska vi vara i juni, för den 15:e juni öppnar textilkammaren för säsongen.

munkabälte
Munkabälte och plattväv, Zornsamlingarna. Foto: Emma Frost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s