Kattun med okänt ursprung

kattun, 1700-tal
Vitbottnad kattun. Foto: Emma Frost

Just nu har jag ett litet 1700-talsprojekt på gång. En orsak till det är att jag för några år sedan hittade flera meter vitbottnad kattun på en secondhandaffär. Sådana tillfällen får man helt enkelt inte missa! Så vad hände? Jag blev med en massa tyg. Knappt hälften har gått åt till en tvärärmatröja, men eftersom det finns flera meter kvar så är det nu på tiden att sy något mer.

kattun, tröja, 1700-tal
Handsydd tvärärmatröja i 1700-talsmodell. Foto: Karin Edlund

Det finns en sak som är lite spännande med det här tyget. Längs ena stadkanten står det Mönster efter 1700-talskattun från Nordiska Museet. Aha! Nyfikenheten börjar göra sig hörd. Vad är det för föremål som originalkattunen finns i? Är den i samma färgställning? När nytrycktes den? Hittills har jag inga svar…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s