Fair trade-sjal

stickat, sjal
Stickad sjal i mönstret Indian Feathers. Foto: Emma Frost

Jag gillar tanken på hållbarhet, både hållbar tillverkning, hållbara arbetsförhållanden och hållbara resultat. En annan sak som jag gillar är slöjd. Det bästa är att det ofta faller sig naturligt att kombinera slöjd eller hantverk med hållbart tänkande.

Det är ju hemskt roligt att sticka sjalar till exempel. Just den här sjalen har jag stickat av ett fair trade-märkt garn, Manos del Uruguay, vilket känns extra roligt. Jag tycker alltid det är skönt att arbeta med naturmaterial ochextra roligt blir det ju när man dessutom vet att det är framställt under vettiga förhållanden. Om någon undrar över mönstret så är det från Ravelry och heter Indian feathers.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s