Svampfärgning

växtfärgning, svampfärgning
Garn färgat med svamp. Foto: Emma Frost

Helgen som var spenderade jag ute i skogen tillsammans med trevliga människor och en massa garn. Naturligtvis blev det en hel del slöjd, fika och prat, men huvudmålet för helgen var att färga med svamp, vilket vi också gjorde.

Garnerna som jag hade med mig betades med alun och vinsten, sen åkte de ned i bad med rödskivig spindelskivling, gulskivig spindelskivling, busksvamp och stenlav. Det sistnämnda är visserligen ingen svamp, men eftersom skogen fullkomligt drällde av stenlav så kunde vi helt enkelt inte låta bli. Stenlav är en hit. Svamparna visade sig också vara en hit. Rött, gult och blått fick vi fram av dem. De rödgula färgerna från spindelskivlinarna och den blåa från busksvampen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s