Strumpeband

Växtfärgat strumpeband. Foto: Emma Frost
Växtfärgat strumpeband. Foto: Emma Frost

Jag har börjat fläta strumpeband. Nu kan jag inte få alla strumpebandsidéer att lugna ned sig. Jag vill fläta färglada, randiga och svartvita strumpeband. Viggmönstrade och diagonalmönstrade.

Just dessa band är diagonalflätade av tvåtrådigt ullgarn färgat med lingonris och krapp. Varpen var en och en halv meter innan flätning och själva flätan är nu något kortare. De räcker alldeles lagom till att linda två varv runt vaden inklusive strumpebandsknut.

Strumpeband är ju alltid bra att ha; till folkdräktens strumpor, till 1300-talsdräktens yllehosor eller bara till ett par vanliga knästrumpor som envisas med att halka ned. Dessutom är ett par strumpeband perfekt reseslöjd, de tar väldigt lite plats och repar inte upp sig själva i väskan. Har man för mycket restgarn går det alltid att fläta av det. Inspiration kan man som så ofta annars hitta på Digitalt Museum.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s