Textilvecka på Årsjö gård

ull, härvkors, slända
Ull, härvkors och sländor. Foto: Emma Frost

Den 4:e till 8:e juli är det dags för årets textilvecka på vikingagården utanför Sandviken, Årsjö gård. Temat för årets vecka kommer vara det fantastiska materialet ull. Är man intresserad så kommer man kunna prova på att spinna ull på slända, färga garn, väva brickband, nålbinda och sy.

Förutom att textilslöjda så kan man även prata allmänt textilnörderi och klappa gårdens får. Om man inte är lagd åt det textila hållet så kan man ägna sitt besök åt att kika på långhuset, järnframställningsplatsen, runstenarna och smedjan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s