Foton på RESiDANS

Residans.
Anders, Anna, Joar, Emilia i RESiDANS-föreställningen ”Dans med vuxna”. Kläder av Johanna Karlsson, Erik Eklund, Emma Frost samt Karin Edlund.

För ungefär en vecka sedan så lämnade vi över scenkläderna till dansarna och nu har de (eller snarare Erik Lövbom) hunnit ta foton! Vi i sömnadstrean här på Sätergläntan har alltså haft varsin dansare eller musiker att sy upp scenkläder till. Temat för föreställningen är att fostras in i vuxenheten och preblematiken kring det. Hur ska man vara och varför?

Residans
Anton, Emilia, Joar och Anders ur föreställningen Dans med vuxna. Kläder sydda av Maja Satz, Karin Edlund, Emma Frost och Johanna Karlsson.

Den kostym jag sytt är den grå-svart-röda som Joar Lemhagen bär. Dräkten består av samma uppsättning plagg som de flesta folkdräkter men har snitt och detaljer hämtade från klassiska herrplagg och traditionella asiatiska kläder. Alla plaggen är mer eller mindre skruvade: Assymetriska, patinerade, lappade och fransiga, några med tryck.  Allt för att försöka betona gränsen mellan gammalt och nytt, här och där, vi och dem, ung och gammal, rik och fattig, rätt och fel…

Föreställning: Dans med vuxna
Projekt: RESiDANSPremiär: 26/11 kl:19.00 på Uppsala Konsert och Kongress.
Koreografi: Carl Olof Berg. Dansare: Anna Öberg, Anton SchneiderJoar Lemhagen. Musiker: Emilia Amper och Anders Löfberg. Kostym: Erik Eklund, Maja Satz,Emma FrostKarin Edlund och Johanna Pinglan Karlsson.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s