Länshemslöjdskonsulent

svarttröja, floda, folkdräkt
Äldre, handsydd svarttröja från Dala-Floda. Foto: Emma Frost

För tillfället så blir jag väldigt inspirerad av ordet hemslöjdskonsulent. Ordet museum ligger nästan lika högt upp på positiva-ord-listan. Varför då? För att just nu associerar jag dem med hjälpsamhet, intresse och engagemang.

På vägen (eller snarare på tåget) hem från en väldigt trevlig helg i skogen så ringde jag till en av länshemslöjdskonsulenterna i Stockholm för att försöka organisera något möte. Sagt och gjort, ett par timmar senare när jag ändå hade bytestid med tåget i Stockholm så kunde jag komma förbi. Väl framme möttes jag av just hjälpsamhet, på det där trevliga, nyfikna sättet. Inte nog med det, jag fick en hel drös med tips, inspiration och dessutom två lånade originalplagg med mig hem. I stort sett samma trevliga bemötande har jag fått av de museer jag varit på och kikat i magasinen. Folk är trevliga, nyfikna och kommer med litteraturtips, idéer och bra förslag. Fantastiskt! Enda nackdelen är bara att nu är jag så uppsatspeppad att jag bara har lust att skriva och knappt vill gå på de få föreläsningar jag faktiskt har kvar…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s